Henk in de paardenjacuzzi van Alain Geevels

Zoals je weet uit de vorige berichten had ik al even contact met Alain Geevels van De Paardenjacuzzi in België.

Vanmiddag is Henk opgehaald. Het is 150 kilometer en toch wel een onderneming met een personenauto en een paardentrailer. Die zou ik trouwens beiden moeten huren en mijn vorig jaar aangekondige ‘opfriscursus rijden met een paardentrailer’ is er door de lockdowns niet gekomen. Mijn rijbewijs is er goed voor hoor, maar het is wel mijn lieffie die ik vervoer en dat moet veilig. De ring van Antwerpen was met een Daf, Peugeot, Honda, Audi jarenlang opletten geblazen onderweg naar Diekirch in Luxemburg voor de familie vakanties.

Alain biedt ook haal en breng service. Zelfs in Nederland. Zo’n vrachtauto is ook wel comfortabeler voor Henk. Super fijn dus…

Op weg gaan blijkt voor Henk geen probleem…. Terwijl hij toch niet vaak vervoerd is. Zonder aarzelen loopt hij de klep op. Trots op hem. Hij ziet er trouwens, afgezien van de 30 cm onderbenen, prachtig uit in zijn zomerkleur.

Alain snapt me helemaal… want ik kreeg een uur of 2 later bericht dat ze goed aangekomen waren. Ach… nu denk ik meteen aan mijn moeder. Ik en mijn broers en zussen moesten altijd bellen als we veilig op ons vakantie adres aangekomen waren.

Even daarna ontving ik het eerste filmpje van Henk op locatie in Mechelen: Kennismaken met de brug.

De brug is het werkstation van Alain want als je zo vaak (trek)paardenbenen behandelt, moet je wel denken aan je eigen rug, je veiligheid en de snelheid van behandelen. Het is duidelijk dat de brug daarin voorziet. Er volgen uiteraard later filmpjes van wat er op de burg gebeurd.

Ik heb Henk vuil meegegeven want hij gaat meteen de reinigingsmolen in. De onderbenen van Henk zijn continue nat van lymfevocht uit smetwonden en van verweekte huid (intertrigo). Uiteraard blijft zand en modder daaraan plakken. Zijn voorbenen zijn sterker aangedaan dan achterbenen. Ze zijn natter en er is een groter oppervlak dat nat is. CPL (chronic progressief lymfe oedeem) kan niet worden genezen maar het ongemak kan wel worden verminderd.

De brug op ging trouwens niet zo gladjes als de vrachtwagen in, maar na 10 minuten met een touw achter zijn bips gaf hij zich gewonnen. Misschien een poster van een vrachtwagen-inloop ervoor hangen?

Update vandaag 22:00

Haha… ik heb het niet gevraagd hè, dat ‘durfde’ ik niet, maar zal het wel iets hebben uitgestraald. Ben erg blij met de avondberichten vanuit België. Henk wacht rustig op de morgen. Hij heeft n room with a view.. flink de ruimte trouwens…

Lees hier over de behandeldag-1

Ik update telkens dit bericht, zodat er straks een mooi overzicht is van wat een week wellness voor paarden bij De Paardenjacuzzi inhoudt en vooral wat het resultaat is bij Henk zijn CPL-trekpaardenbenen.

Ben benieuwd wat onze kwibus morgen meemaakt..

One thought on “Henk in de paardenjacuzzi van Alain Geevels

  1. Pingback: Cpl paard in de De Paardenjacuzzi | Bianca's stalblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s