Henk zijn eerste behandeling Paardenjacuzzi van Alain Geevels

Henk zijn eerste dag in de wellness bij Alain Geevels. Verslag van zondag.

Alain heeft gelijk als hij zegt dat Henk nogal eens zijn eigen zin wil doen (en dat ik daaraan moet werken;-)

Gelukkig heeft team Geevels dat snel in de smiezen. In dit filmpje zie je hoe Henk toch ff probeert de situatie naar zijn hoef te zetten. Fijn om te zien hoe Henk wordt gecorrigeerd. Natuurlijk een ruk aan zijn kop voelt hij wel, maar het is geen onnodig geweld of bruut optreden. Henk is paard en moet gewoon volgen.

Trouwe lezers/volgers weten dat Henk beresterk is en dat als hij ‘zijn nek erop zet’ je niets kunt beginnen. Jullie weten ook dat we al ver zijn gekomen… maar het blijft een eigenwijze knol die het toch ff probeert. Zijn uitgenaste manege-ik komt bij nieuwe ervaringen altijd om de hoek kijken. Door de training met Suzanne van EquinoLogica weet ik dat timing en anticiperen een must is en natuurlijk ken ik die blonde kwibus inmiddels door en door.

Ik geef toe dat ik best bezorgd was om Henk mee te geven aan Alain van De paardenjacuzzi.  Grote vent en een no nonsens paardenman.  “Sommigen maken er echt een baby van”….. Henk is natuurlijk wel mijn “kind”. Echter, ondanks al mijn goede zorgen, de intensieve beenbehandelingen wist ik dat ik het niet zou redden in de zomer. Henk zijn benen waren veel te aantrekkelijk voor vliegen en ik weet dat maden dan onvermijdelijk zijn.  Zeker met temperaturen van bijna 30 graden zijn vliegeneitjes zo ontwikkelt in larven.  Daar is niet langer dan een dag voor nodig. Ik had het ook al gemerkt aan Henk zijn stampen.

In dit filmpje zie je hoe Henk eerst met zeep wordt gewassen. Je ziet dan al de maden met het waswater meekomen. Na de zeepbeurt volgt de ontsmettende behandeling met ISO Betadine. Alain gebruikt een stevige rubber borstel om flink te schrobben en wederom zie je de maden eruit vallen. Henk wordt ook nagekamd met een vlooienkam en weer vallen die f*ckers van zijn benen. Je ziet ook dat Alain resoluut maar oprecht met Henk omgaat.

Na alle wasbeurten wordt Henk met lucht drooggeblazen. Drogen is een essentiële stap in de behandeling want weke huid maakt hem aantrekkelijk voor vliegen en dan is alle werk voor niets. Vandaag was de eerste stap naar herstel met behandeling-1. Henk doet het supergoed.

Ik durf hierover te schrijven en de maden te laten zien want ik heb niets nagelaten om voor Henk te zorgen en toch is het me overkomen.  Het is ook bedoeld een troost voor andere paardenbaasjes want het is verschrikkelijk als je dier maden heeft.

In ons geval is het een combinatie van omstandigheden waardoor het zover is gekomen en waardoor we nu het zomer is/wordt het niet langer zelf redden. Juist daarom nam ik de beslissing om het meer professioneel aan te laten pakken.

Is zet straks nog een paard foto’s erbij ..

van Henk zijn benen voor en na de wasbeurt…

5 thoughts on “Henk zijn eerste behandeling Paardenjacuzzi van Alain Geevels

  1. Pingback: Henk in de paardenjacuzzi van Alain Geevels | Bianca's stalblog

  2. Pingback: YES, met droge benen op stal!! | Bianca's stalblog

  3. Pingback: Op bezoek bij De PaardenJacuzzi | Bianca's stalblog

  4. Pingback: Cpl benen van trekpaard Henk | Bianca's stalblog

  5. Pingback: Cpl paard in de De Paardenjacuzzi | Bianca's stalblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s