YES, met droge benen op stal!!

Heerlijk bericht van Alain “Henk stond met droge benen op stal”. Dat is supergoed nieuws! Ja..ja… we zijn er nog niet maar ik doe toch een dansje! Na alle verdriet en zorg, durf ik weer te denken dat het goed kan komen. Dat we weer naar de droge benen van vorige jaar kunnen……

Tot nu toe telkens de wasbehandeling met ISO Betadine op de brug. Zolang de ontsmettende werking actief is, is ISO Betadine zeep licht bruin/roodachtig. Na de behandeling ging Henk ook droog en proper terug naar stal.

Proper met uitzondering van zijn staart.. Nadeel van een blondje.. Morgen in de echte jacuzzi, daarna is die staart ook stralend.

Henk is inmiddels super braaf op de brug. Hij laat het zich allemaal welgevallen.

Het ziet er kwetsbaar uit maar het is zo veel beter als dat we hadden. De rode kleur komt ook van alle doorbloeding. Hij is tenslotte flink gebadderd, geschrobd en drooggeblazen.

Er is nauwelijks nog hyperkeratose (overmatige huidcelproductie/ huidschilfers) en dus minder te smikkelen voor mijt.. Toekomstige mijt want Henk is nu mijt-vrij.

Henk is natuurlijk wel een paard met ernstige CPL, dus die vervormde benen houdt hij. CPL is onomkeerbaar maar er is al veel gewonnen als er geen vocht meer uit zijn plooien komt. Ik ben weer hoopvol…

Wil je de eerste behandeling zien? Henk zijn eerste behandeling Paardenjacuzzi van Alain Geevels

One thought on “YES, met droge benen op stal!!

  1. Pingback: Cpl paard in de De Paardenjacuzzi | Bianca's stalblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s