Op bezoek bij De PaardenJacuzzi

Ik had gewacht tot op het midden van Henk zijn logeerpartij. Hij verblijft op stal bij Alain Geevels. Tactisch gekozen voor woensdag zodat ik het niet lang moeilijk zou hebben als ik weer weg moest en Henk moet achterlaten. Ook wilde ik niet te vroeg gaan kijken want je moet wel verschil /verbetering kunnen zien. Alain stuurt sowieso elke dag foto’s en filmpjes om me op de hoogte te houden.

Natuurlijk eerst kroelen met mijn ventje maar daarna al snel beenbezichtiging.

Het zag er al goed uit, maar helaas voelde ik nog wel natte kootholtes in zijn voorbenen. Dat was even een domper wat de dag ervoor was hij droog.

Gelukkig nog maar in het midden van zijn wellness week voor paarden dus geen paniek.

‘Komt goe” zoals Alain zegt.

Naast Henk zien, wilde ik ook weten hoe alles in zijn werk gaat en leren. Na deze week moet ik niet terugvallen in de oude situatie.

Henk zijn dagelijkse Spa-ritueel bij Alain is vanaf vandaag:

  • De brug op voor de ISO Betadine was en scrub
  • De paardenjacuzzi in voor het weken van zelfs de diepste CPL plooien
  • De brug op voor nascrubben van wat los geweekt is en voor het droogblazen.

Natuurlijk maakte ik me druk over hoe Henk het zou doen, dat ‘in de jacuzzi staan/stappen”. Als je terugkijkt hoe hij een jaar geleden op de wasplaats was, snap je mijn zorgen. Ik heb de gewenning en later Henk zijn plezier in twee aparte filmpjes gemonteerd. “Sommige maken er baby’s van” zei Alain twee weken geleden toen we telefonisch overlegden en natuurlijk snap ik dat hij geen week kan gaan staan te clickeren met Henk. Nou alle zorg voor niets want Alain en zijn teammaat Etienne hebben Henk in alle rust begeleid in deze nieuwe ervaring. Kijk en oordeel zelf.

En dit stukje kan ik 1000x afspelen.. Henk helemaal in zijn sas.

Bonus filmpje.. Kijk um nou eens lief erbij staan… Goede service van De Paardenjacuzzi ook, want ondertussen werd Henk zijn staart gewassen.

Henk laat zich super makkelijk scheren. Vanaf zijn training in Heenvliet bij EquinoLogica en vooral ook door het scheerenthousiasme van Equi-lynn toen, hebben we er elke keer op geoefend. Henk is daarom nu helemaal zen bij het scheren. Alain werkt met de brug waardoor het goed te zien is. We hebben het uitgebreid kunnen filmen. (Zelf gym ik natuurlijk als een malle op de wasplaats thuis om alle plekken vanaf de grond te bereiken. Gelukkig ben ik lenig. )

Als je geen CPL paard hebt, onbekend bent met deze ziekte is het wel even een schok om Henk zijn blote benen te zien. Maar voor iedereen met een paard met deze ziekte is het filmpje fijn omdat je ziet wat en hoe je de plooien kunt scheren, rond de vetlok komt en ook de kootholtes bereikt.

CPL is verschrikkelijke aandoening en ook progressief. Henk heeft een vergevorderd stadium maar loopt er niet kreupel op. De rimpels, knobbels en vervorming gaan niet weg. Alain is geen tovenaar. Henk had echter last van natte benen door smet, door wondvocht uit de plooien en van de verweekte huid . Gelukkig kan Alain dat met zijn behandelingen en de paardenjacuzzi wel oplossen.

De update van donderdag was supergoed. Henk stond met droge benen op stal. Ik heb mooie been detail foto’s ontvangen en maak er van het weekend, als Henk weer thuis komt, een aparte benen pagina van. Juist voor iedereen die tobt met zijn paard en CPL benen. En ook voor iedereen die wil weten wat de P van progressie in de CPL betekend. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen.

Ik ga vanavond weer naar België want ik wil echt alle kneepjes van de verzorging van Alain kennen om te voorkomen dat we terugvallen. Het is maar 1,5 uur auto rijden (140 km) vanaf Rotterdam dus goed te doen.

2 thoughts on “Op bezoek bij De PaardenJacuzzi

  1. Pingback: Cpl benen van trekpaard Henk | Bianca's stalblog

  2. Pingback: Cpl paard in de De Paardenjacuzzi | Bianca's stalblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s