De Paardenjacuzzi, 2de bezoek

Mijn eerste bezoek op behandeldag 4 was machtig interessant en ik wil graag echt goed weten wat de behandelingen inhouden want straks moet ik zelf Henk zijn benen bijhouden zonder de luxe van een werkbrug en jacuzzi.

Vandaag was behandeldag 6. Ik was op tijd maar Alain moest even weg dus intussen kon ik met Henk wat gaan wandelen en grazen. Ik kon merken dat Henk de soort van boxrust zat was. Of misschien was hij content met zijn vernieuwde benen.. of had hij trek in gras? Waarschijnlijk alles. Dat en de nieuwe omgeving deed me besluiten de telefoon/camera in mijn zak te houden.. Opletten in plaats van filmen.

We hebben langs de akker van de buurman gewandeld. Henks was opgetogen.. echt zo als een kind in een speeltuin..

Hij bleef snuiven aan een stuk grond en hoppa.. meneer ging rollen ( helaas helaas geen opnames). Dat en een paar flinke happen gras gaf rust. Toen durfde ik de camera te pakken et voilà, zie meneertje snacken in België..

Na 1.5 uur terug in de werkplaats. Het was een fijne break. Voor allebei want de boxrust doet mij ook ‘pijn’. Alain is recent verhuisd en gaat in het najaar verbouwen. Andere stalindeling en ook paddocks. Gelukkig mocht Henk al intern komen want ik kon het vorige week niet meer aanzien en eigenlijk niet meer bolwerken.. zo naar was het. Je wilt het beste voor je dier en alles doen, maar we zaten in een negatieve spiraal.

Ik mocht zelf Henk op de Brug zetten

Alain is echt een man met een missie… Zo gedreven om de CPL paardenbenen te verzorgen. Echt heel fijn en het gaat ongelofelijk goed met Henk zijn huid/benen. Echt deze man en zijn paardenbehandelingen/materiaal zijn uniek.

Daarna ging ik de uitdaging aan Henk zelf in de paardenjacuzzi te zetten.. Phoeeee, dat is nog geen makkie hoor. Bekijk hoe ik het doe. Alle tips van Suzanne van EquinoLogica in mind gehouden en …

Ik maak later een compleet benen-file voor de belangstellenden. Foto’s van de staat waarin ik panikeerde tot de mooie benen terug naar huis en elke dag daar tussen. Ik zal ook informeren of het thuis goed bij te houden is en of ik voor een dagbehandeling terug wil/moet..

Ik steun van harte Alain Geevels zijn werk. Hij is echt een man met een missie. Vanuit zijn eigen ervaring en zijn drang om paardenleed dat CPL heet te verlichten heeft hij de paardenjacuzzi ontworpen. Er is echter een stappenplan want de jacuzzi is maar een onderdeel van het traject om de beenkwaal te verlichten want helaas CPL – Chronisch Progressief Lymfoedeem is ongeneselijk. Wassen, schrobben en vooral droogblazen zijn aanvullend. Zonder dat geen succes.

Eind vorige maand was ik heel somber over Henk zijn situatie. Ik dacht zelfs dat dit zijn laatste zomer zou zijn. Natuurlijk moet ik afwachten hoe het verder thuis ontwikkelt. Blijft het vocht weg zonder de intensive zorg van Alain? Blijft de CPL stabiel? .. Maar ik durf nu weer te hopen op nog wat fijne jaren samen.

One thought on “De Paardenjacuzzi, 2de bezoek

  1. Pingback: Cpl paard in de De Paardenjacuzzi | Bianca's stalblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s