Trekpaard Henk in de dagbesteding ;-)

Wat heeft Henk allemaal uitgespookt de laatste tijd? Een foto verslag van zijn belevenissen geeft de beste indruk. Het is zo’n knappie. In willekeurige volgorde hoor…

Tot eind september is er nog dagelijks De Wei… en grazen op weg er naar toe. Henk heeft wel een biologisch klok voor zijn bakje met brok, dan wil hij graag uit de ballenbak … Op die ‘kom-me-halen’ foto’s lijkt hij mager maar dat is echt een vertekend beeld hoor. Meneertje is perfect op gewicht. Lekker bassie maar niet te zwaar.

Paardenvriend Toto is helaas verhuisd naar Utrecht. Echt Jammer! Ons laatste ritje was super gezellig. Niet alleen voor de ruiters maar ook voor de paarden. Je merkt echt dat die 2 elkaar nog altijd liggen. Begin vorig jaar, toen Henk net op Lansbergen gestald stond, was Toto een van zijn kameraadjes in de grote achterbak.

Voor de trouwerij van mijn nicht Chavelli met Lorenzo (#Lorcha) ging Henk ook op de foto. Het was wel een lolbroek want hij neusde telkens dat hulde-bord van de staldeur.

Met Malibu gedraagt Henk zich uitstekend. Deze keren met Lisa als ruiter. Gelukkig is Bob er vaak als we terug komen op stal, dan hebben we mooie foto’s ;-).. Selfies vallen niet mee.

We zijn ook met Mali en Kim op pad geweest. Deze rit had Mali een blessure en hij liep aan de hand van Kim mee. Een goede gelegenheid om met Henk te oefenen in wat meer ‘alleen’ zijn in het bos.. In wegrijden. Op de 2de foto wist hij ineens de weg en whoooosss in galop richting stal. Gelukkig kon ik hem (dit keer) wel afremmen en corrigeren. Onder protest ( denk aan Jerry springer…talk to the hand.) terug het ruiterpad pad op en normaal doen.

Wat denk je van deze bos manen.. Henk heeft een charmante Franse coupe.

Met zijn vriend Macho op bosrit. Voor het eerst ook voor ruiter Eva. Een week later op herhaling maar dan met ruiter Lynn. Henk zette beide keren geen stap verkeerd. Op het ruiterpad langs de golfbaan was er een visser met honden die Macho wat ongerust maakten, maar Henk kept his cool. Samen is het niet eng. Henk nam braaf het voortouw. Ritje zonder klieren.. Henk lokte geen wedstrijdje uit. Marith, het zusje van Eva, is ook blij dat Henk weer thuis is. Ff zoeken naar de foto’s met Lynn … want die ben ik even zoek..

We zijn ook met Westernpaard Elsa op pad geweest. Ook een leuke combinatie blonde Henk en bonte Elsa.

Het bosritje met All Star werd door omstandigheden een verkorte versie, maar was een goede opmaat voor meer.

We hebben nog een week of 5 voor de lange versie voordat All Star met zijn familie mee emigreert naar Italy

Als Iris van Valeska vroeg is op vrijdag, zit er ook wel een bosritje samen in zolang er nog geen carrousel les is.

Ondertussen is het weer wat vroeger donker. Als als we gaan buurten dragen we weer verlichting.

We hoeven niet altijd ver want bij Jeffrey voor de deur is het prima snacken hoor.

Ons ‘laantje’ op Lansbergen is ook fijn kroelen hoor. Uiteraard altijd beentjeszorg, maar ook gewoon lekker tutten hoor en genieten. Sowieso lekker buiten rommelen. Samen met Bob zijn het echt onze familiemomentjes in de avond geworden. Hij maakt foto’s als hij niet zelf staat te knuffelen met Henk. Volgende keer pak ik mijn camera om dat vast te leggen.

Zoals je leest en ziet, gaat het met Henk wel goed hoor…

Natuurlijk is zijn CPL niet makkelijk maar over het algemeen heeft hij het prima.

Hij doet goed zijn best in de rijbaan. Uiteraard vragen we dan niet te veel van hem. Hij is leuk op bosrit, vermaakt zich op de wei, heeft vrienden en staat tevreden op stal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s