Graasmasker voor trekpaard Henk

Het einde van de weidegang komt helaas nabij. Bij Manege Lansbergen is halve dagen op de wei inbegrepen in de stalling. Je kunt dan kiezen voor het morgen blok van 8 tot 2 of het middag blok van 2 tot 8. Paarden (zonder hoefijzers achter) staan dan in groepjes op de wei en voor paarden met bijzondere kwalen/eigenschappen of te timide gedrag worden er aparte wisselweitjes gemaakt.

Deze zomer had ik voor Henk een plekje bemachtigd op de dagwei. Dat is een aparte huur en dan mag je van 8 tot 8 op de wei. En… er verweiding zodat er wel wat te knabbelen blijft. Dit jaar was de grasgroei erg lastig. Eerst te nat, toen te droog maar voor Henk met CPL is veel en rijk gras sowieso niet goed.

Ik had super mijn best gedaan om een graasmasker/graafkorf te vinden voor hem. Maar toen ik uiteindelijk tevreden was met pasvorm en gewicht was het gras al weg haha.. maar het stond goed. Zeker in combinatie met het vliegenmasker… Echt ’n bandiet.

Alsnog even wat foto’s van Henk met graasmasker want het is een hele mooie en na even verwondering wat er in de weg stond tussen hem en een lekker hapje, had hij toch wel snel door dat als hij “stempelt” het wel bereikbaar is. Het duurt maar een half uurtje dat je als ongeruste paardenmoeder denkt dat je paardenkind verhongeren zal..

Henk draagt een easygrazer graasmasker. Het is even slikken over de prijs (€150,0), maar om elke morgen een krap en zwaar maar flink goedkoper alternatief om te doen zag ik niet zitten.

Henk kan trouwens prima met dit graasmasker uit de waterton op de wei drinken. Het is gemaakt van biothane kunststof en blijft dus niet nat.

Een graasmasker vertraagt de opname van gras. Hij kan gewoon niet zo hard schranzen met dat ding om. Ik denk dat ik het ook op onze winter wandel & graas uitjes om ga doen. Hij moet ook meer lopen van geschikte pol naar pol want niet alles kan door de smalle opening. Onze uitjes zijn (wat mij betreft) niet om het gras te doen. Henk krijgt onbeperkt hooi. Ik ga naar buiten voor zijn beweging, dus dat een graasmasker in zijn geval het lopen stimuleert, is mooi.

Op de site van Paard Eerlijk wordt goed uitgelegd waar je op moet letten bij het kopen van een graasmasker. Van deze grote maat graasmasker voor een trekpaard staan de afmetingen vermeld

Wil je er meer over weten of er een kopen…

https://www.paardeerlijk.nl/c-4467252/easygrazer-graasmasker/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s