Over

Een berichtje voor recruiters.
Ik schrijf hier gewoon voor de lol. Geen SEO,  geen content strategie.
Geen best practice. Het is echt een off job blog. 

Hoe het zo gekomen is… 

De liefde voor paarden zat er jong in, maar van wekelijkse les of een eigen pony kon ik alleen maar dromen. Ik spaarde voor losse lessen en poetste paarden van anderen. Soms mocht ik er ook op rijden. Na het voortgezet onderwijs verloor ik de viervoeters uit het oog. Een paard kwam af en toe op vakantie weer in beeld, als je gemakkelijk ergens een rit kon boeken.

Tot 2011. Toen reageerde ik op een Groupon voor een strandrit in Den Haag. Meteen gekocht, maar achteraf niet goed gelezen: “Ook” ervaren ruiters bleek UITSLUITEND ervaren ruiters te zijn. De Groupon ingewisseld voor 4 beginners lessen. Dat beviel enorm maar voor het gemak wel een manege gezocht in Rotterdam. Het werd manege Hillegersberg, in het Lage Bergsche bos.

Ik begreep dat je de `besturing’ ff moet leren in de rijbak maar het doel was BUITEN rijden. In ‘ff’ heb ik mij vergist want hoe langer je rijdt, hoe moeilijker het wordt. Gelukkig bleek “in de bak (dressuur) rijden” ook leuk.

Tussen alle frêle manege paarden stond hij daar… HENK  (van de Sandee hoeve). En met deze dubbele naam weten kenners het meteen: Henk is een Trekpaard.

Henk loopt gewoon mee met de les. Voor sommige is het een drama als ze op hem worden ingedeeld, maar voor mij werd het een TOP uurtje. Henk luistert alleen naar perfecte aanwijzingen. Trekken aan de teugel wordt beloond met terugtrekken, stoppen met drijven resulteert in de andere kant heen afslaan. Met Henk haal je 100% uit je les. Hij werd mijn favoriet op de manege.

Maar één uur rijden in de week is wel weinig om het een hobby te noemen. Voor de afwisseling ook les genomen in Ridderkerk. Daar kreeg ik op goedgetrainde private KWPN-paardjes dressuur les in een buitenbak. Een leuke combinatie. Wat ik op een “makkelijk” ZZ-paardje leerde in Ridderkerk kon ik meenemen in de les op Henk en andersom. Ik hoef jullie niet te vertellen wat zo leuk is aan een Trekpaard. Op Henk is in de manege rijden elke keer een uitdaging.

Begin maart 2013 verzwikte ik mijn enkel en de dagen dat ik omhoog moest zitten met mijn voet besteedde ik o.a aan surfen. Voor de fun naar Henk zijn stamboom & andere Trekpaarden weetjes gezocht. Ik was ontzettend verrast dat er zo veel enthousiasme rond Trekpaarden is. Al surfend kwam ik bij TrekpaardenTeamRockanje.nl

Een “puber”-mail gestuurd naar aanleiding van hun voorgenomen Lenterit van 27 april (2013). Samengevat “Ik heb geen eigen Trekpaard maar als u er één over heeft, wilt u me dan bellen?” Er was telefonisch contact, maar helaas geen paard beschikbaar. Toch ging op vrijdagavond om 22.50 de telefoon: Ze hadden een paard beschikbaar! Ik kon toch rijden? Tuurlijk…(Ik had al vanaf 2011 wekelijk les…;-)

Ik dacht nog “Das vast een ouwe stoffige die niemand wil”, maar de mensen waren zo hartelijk aan de telefoon dat ik dat niet durfde te vragen. Op zaterdag morgen, tegen half 10 was ik op 1ste slag in Rockanje. Even de handen geschud en toen wezen ze mij “mijn” paard aan…. “Hij heet Toon”.

Nix stoffig, nix oud… wat een prachtig dier stond er. Opslag verliefd!

1304 Toon Lente 28-4-2013

De rest is, zo als dat heet “geschiedenis”. Mijn dag met Toon was fantastisch. Te leuk om eenmalig te zijn…… Ik wilde zijn bijrijder worden! De familie Snoeij was daar wel terughoudend in. Ze hadden er niet zulke goede ervaringen mee, maar ik was verliefd en beet me vast…  Een echte sollicitatie brief en strakke afspraken maakte mij in mei 2013 zijn bijrijder.

In Bianca’s stalbog vertel ik wat ik als “bijrijder van Trekpaard Toon” meemaak. Ook schrijf ik af en toe over trekkie Henk van manege Hillegersberg. Deze charmante voskleurige ruin triggerde mijn Trekpaarden voorkeur en is mijn “first love”. We rijden nog steeds wekelijks. Inmiddels niet meer in een groepsles want door alle ervaring en vrijheid met Toon raakte ik ontevreden. Gelukkig kon ik met Manege Hillegersberg overeenkomen dat ik privé lessen afwissel met vrijrijden.

Toon.. Henk.. Ze zijn me allebei even lief. Wat is het toch fijn om je volledig in een hobby te verliezen. Ik blog voor mezelf. Terugkijken maakt me telkens blij, maar ik blog ook om te laten zien dat Trekpaarden beslist leuk zijn.  Ik geniet! En met mijn blog geniet jij mee..